16 tipov na zdravú desiatu do školy
Deti sa pred mesiacom vrátili späť do školy. So začiatkom školskej dochádzky prišli nielen povinnosti pre školákov, ale aj pre ich rodičov.
Deti sa pred mesiacom vrátili späť do školy. So začiatkom školskej dochádzky prišli nielen povinnosti pre školákov, ale aj pre ich rodičov.
Ak hľadáte do kuchyne vhodnú zeleninu, ktorá bude výborná surová aj pečená alebo grilovaná, dokonca ako bonus podporí vaše chudnutie, tak zbystrite pozornosť.
Nahraďte klasickú posýpku zo škorice, kakaa či cukru. Pripomeňte si detské časy a buchty na pare môžete vylepšiť legendárnou čokoládovou polevou.
Nie pri každej dobrôtke, maškrte, chipsoch, nebodaj pri dobrej, voňavučkej pizzi si musíte strážiť svoje kilá.
Mangold je listová zelenina, ktorá je chuťou aj vzhľadom podobná špenátu. V obchodoch sa neobjavuje úplne bežne, čo je škoda.
Dlhodobé letné vysoké teploty sú novou realitou už aj u nás, preto je potrebné nezabúdať na pitný režim a dopĺňať potrebné tekutiny.
Pravda, mýty či história vzniku tradičnej „čípoš" kuchyne? Na svete existuje mnoho jedál, ktorým prisudzujeme mylný pôvod.
Postupne sa nám otepľuje a pomaly sa blíži čas výletov do prírody. Vybrať si správnu desiatu, keď ste po diéte alebo práve diétu držíte, môže byť problém.
Do leta to dám. Teraz nemám čas. Zajtra sa do toho pustím. Toto sú časté slová, ktoré počúvame v súvislosti s cvičením, úpravou jedálnička či samotným chudnutím.
V predajniach BILLA si môžu zákazníci zakúpiť vybrané druhy čerstvého ovocia a zeleniny iba za 1 euro.
Začiatok roka býva plný nových cieľov a plánov. A keďže na ďalšie predsavzatie nie je nikdy neskoro, zaraďte medzi tie tohtoročné objavovanie ciest k vnútornej i vonkajšej kráse. Veľakrát môžu byť kratšie, ako si myslíte.
Slováci sú milovníci mäsa. Pri jeho výbere dbajú najmä na čerstvosť a kvalitu, a domov si ho odnášajú najmä zo supermarketov, ukázal aktuálny prieskum.
Palacinky a zase raz palacinky.
Bravčové mäso je v našej kuchyni veľmi obľúbené. Napriek tomu, že býva pomerne tučné. Tu je inšpirácia na hlavný chod s bravčovými rezančekmi a nízkosacharidovými rezancami.
Pocit smädu už každý z nás pravdepodobne zažil. Ide o prvý signál dehydratácie, kedy telo hlási nedostatok tekutín. Následkom toho môže dochádzať k bolestiam hlavy, únave či svalovým kŕčom.
S príchodom nového roka sa množstvo ľudí snaží začať novú životnú etapu a má, viac ako inokedy, potrebu dávať si najrôznejšie predsavzatia.
Pečený losos s konjakovou ryžou je ideálne jedlo pre redukčný režim, alebo len na spestrenie či odľahčenie jedálnička.
Sviatočná pohoda ide ruka v ruke s dobrým jedlom. Ako si s tým všetkým poradiť, aby ste sa v januári pri pohľade na váhu nezhrozili? Ako to vyriešiť, ak už diétu držíte? Odpovede hľadajte v našom článku.
Reďkovky na vianočnej tabuli? To musíte ochutnať!
Taakže, máme tu nové tri zaujímavé nízkokalorické recepty. Treba vyskúšať.
Pečenie bábovky nemusí byť žiadna nuda. Dá sa pri nej fantazírovať. A je na vás, s akými príchuťami ju upečiete a ponúknete doma, aby ste si zamaškrtili.
Pre niektoré gazdinky je pečenie sviatočných koláčov počas predvianočného zhonu skôr stres ako potešenie. Netreba si z toho však robiť ťažkú hlavu.
Čo s hruškami, ktoré čakajú na osud u teba v kuchyni? Jeden nápad by tu bol. Výborný koláčik.
Šplhneš si. Ponúkni návšteve ku káve alebo čaju jemné maslové sušienky s tým, že sú domáce. Sú tvoje!
Keď sa chceš nadchnúť starou-dobrou klasikou, tento slivkový koláčik ti určite ulahodí.
VIDEORECEPT: Za toto dostaneš 100 bodov. Ak chceš načrieť do sladkej slovenskej kulinárskej klasiky, zvoľ jednoznačne šúľance.
Vďačné, rýchle a jednoduché. To je orechová manna, ktorú si môžeš dožičiť k sladkým raňajkám, ku káve alebo ňou pohostíš návštevu.
Návyk upiecť si tento voňavý skvost sa ti dostane pod kožu tak automaticky, ako keď máš chtíč uvariť si čaj, turka do skla alebo mäsovo-múčne párky.
Drožďová kríza je fuč. Donedávna nezdarne vyhľadávané kocky kvasníc už čakajú na pultoch v supermarketoch. A možno nie len tam. Nečuduj sa, ak droždie jedného dňa dostaneš už aj na benzínke.
Kaviarne či čokoládovne sú síce pre koronavírus zatvorené, ale tebe nič nebráni v tom, aby si si usrkával z horúcej čokolády doma. Alebo šokuj týmto nápojom návštevu, ktorá sa práve rúti k tebe. Ešte dlho sa bude diviť s otvorenou tlamou.