16 tipov na zdravú desiatu do školy
Deti sa pred mesiacom vrátili späť do školy. So začiatkom školskej dochádzky prišli nielen povinnosti pre školákov, ale aj pre ich rodičov.
Múčnik alebo hlavné jedlo? Oboje je správne.
Článok je v spolupráci so Slim Pasta
Ryžový nákyp môžeme určite označiť za samostatnú kuchársku disciplínu. Dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Záleží len na vašej chutí, obľúbenom ovocí a fantázii.
My sme do nákypu vybrali marhule s brusnicami. Všetko sme dochutili jemne mletou voňavou škoricou a sladkým medom.
Základom receptu je konjaková ryža Slim Pasta, ktorá vám vďaka takmer nulovému obsahu kalórií dovolí maškrtiť bez výčitiek.2 porcie
Do hrnčeka nalejte mlieko a chvíľu ho zohrievajte na miernom ohni. Pripravte si ryžu Slim Pasta - priamo z obalu ju premiestnite do hrnčeka s mliekom.
Za stáleho miešania povarte, kým ryža nasiakne mliekom. Potom odložte zo sporáku hrnček a nechajte vychladnúť.
Pripravte si sneh z bielkov. Zvyšné žĺtky vmiešajte do ryže, následne opatrne primiešajte sneh z bielkov. Do tejto zmesi pridajte brusnice, dochuťte mletou škoricou a všetko premiešajte.
V miske rozotrite nízkotučný tvaroh s medom. Marhule si nakrájajte na tenké plátky. Do formy rozložte tretinu ryžovej zmesi, obložte vrstvou marhúľ a potrite tvarohom. Toto zopakujete ešte raz a zakončite vrstvou ryže.
Na poslednú vrstvu môžete ešte pridať vločky masla. Nákyp dajte do predhriatej rúry a pečte dozlata cca 40 minút pri teplote 180 °C.
TIP: schovajte si šťavu s marhúľ. Keď naservírujete nákyp na tanier, ešte ho zľahka pokvapkajte zvyšnou šťavou.
Dobrú a ľahkú chuť!
Deti sa pred mesiacom vrátili späť do školy. So začiatkom školskej dochádzky prišli nielen povinnosti pre školákov, ale aj pre ich rodičov.
Ak hľadáte do kuchyne vhodnú zeleninu, ktorá bude výborná surová aj pečená alebo grilovaná, dokonca ako bonus podporí vaše chudnutie, tak zbystrite pozornosť.
Nahraďte klasickú posýpku zo škorice, kakaa či cukru. Pripomeňte si detské časy a buchty na pare môžete vylepšiť legendárnou čokoládovou polevou.
Nie pri každej dobrôtke, maškrte, chipsoch, nebodaj pri dobrej, voňavučkej pizzi si musíte strážiť svoje kilá.
Mangold je listová zelenina, ktorá je chuťou aj vzhľadom podobná špenátu. V obchodoch sa neobjavuje úplne bežne, čo je škoda.