Jednoduchá ázia na slovenskom tanieri

29.03.2021

Na rovinu, ázijské jedlo nikdy nebude také autentické, než v ázijskej reštaurácii. Napriek tomu, tento variant stojí za vyskúšanie.

ázijské rezance
ázijské rezance

Využiješ bežné suroviny. Ak nemáš čínske rezance, pomôž si špagetami. Lebo presne tými si pomáhajú aj v niektorých ázijských reštikách na Slovensku.

Chutná ázijská alternatíva mala doma úspech. Varím ju minimálne raz do mesiaca.

Posledná poznámka: varíš bez mäsa.

Potrebuješ:

  • vaječné rezance/ špagety (pre 2 osoby polovica balenia)
  • 1 čínsku kapustu
  • 3 kusy mrkvy
  • zelená veľká paprika
  • 3 kusy jarnej cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • sójovú omáčku
  • 1 PL ocot / ryžový ocot
  • hrsť arašidov
  • trocha oleja

Postup:

  • Uvar rezance. Namiesto čínskych rezancov použi napríklad špagety. Rozlom ich na polovicu a uvar ich štandardne v slanej vode.
  • Arašidy trochu podrv a na 2 minúty ich osmaž na olivovom oleji. Na malom ohni! Pozor, vedia sa rýchlo pripáliť.
  • Čínsku kapustu, jarnú cibuľku, očistenú mrkvu a papriku nakrájaj na tenké rezančeky. Cesnak nakrájaj na plátky.
  • Rozohrej wok alebo hlbokú panvicu. S trochou oleja urob omeletu z vajíčok. Dochuť ju korením a soľou. Keď bude hotová, natrhaj ju na menšie kúsky a odlož na tanier. Ešte sa zíde.
  • V panvici teraz na 2 PL oleja zhruba po minúte pridaj postupne cesnak, jarné cibuľky, mrkvu, papriku a napokon čínsku kapustu. Zakaždým miešaj.
  • Potom pridaj uvarené rezance / špagety a všetko dôkladne premiešaj.
  • Dochuť sójovou omáčkou a ryžovým octom. Dôkladne premiešaj a primiešaj omeletu. Napokon posyp arašidmi.

Sleduj recepty aj na Facebooku

Ďalšie recepty